Backup

Dine data er aldrig mere sikre end din seneste backup. Derfor er din backup plan nødt til at være gennemtænkt. Det behøver ikke at være svært. Eksempel:

  • Onsite backup
  • Offsite backup
  • Cold backup

Onsite Backup

En backup løsning der dagligt tager backup af dine data. Tidshorisonten for hver backup afgøres af data vigtighed. Her kan vælges en daglig fuld backup af alle data og backup af ændrede filer i løbet af dagen som eksempel. Det giver god lokal dækning.

Offsite Backup

Backup i skyen er ret populært og det er klogt at have sine data liggende andre steder, da brand, oversvømmelser eller lignende kan ødelægge din backup onsite.

Der er mange spillere derude, med hver deres bud på den rette løsning. Igen skal de rigtige spørgsmål stilles, såsom:

  • Sendes data løbende, efterhånden som filer ændres? eller skal det være daglig fuld backup?

Dette kan have betydning for din båndbredde, hvorvidt du skriver til din cloudbackup løsning hele tiden, eller på et bestemt tidspunkt, f.eks. i løbet af natten.

  • Data sikkerhed?

Hvilken sikkerhed kræver du, for at være tilfreds? Skal data kunne krypteres onsite, inden afsendelse til backuppen. Har du krav til lovene i det pågældende land, cloud backuppen ligger i?

  • Genskabelse af data

Hvilke krav har du til genskabelsestiden, ved data nedbrud.

En af grundene til en onsite backup løsning er at du hurtigt kan genskabe tabt data. ved offsite backup, vil det typisk tage længere tid at genskabe da du skal hente datamængden via internettet.

Cold Backup

Denne type er i sin enkelthed en onsite backup, der er afkoblet netværket. Det kan dreje sig om følsomme oplysninger, du skal beholde i et antal år, men som du ikke skal bruge i det daglige, og som derfor ikke behøver at være til rådighed på netværket.

Der er altid spørgsmålet omkring adgang til backup data. Så længe data er tilgængelig på netværket, kan det komme i de forkerte hænder. Så data der ikke skal bruges, men gemmes af forskellige årsager, bør lægges på en cold backup.

Adresse

IT-Datateknik

Bag Hjelm 32, 6200 Aabenraa, Danmark

| CVR 33910681 | Copyright © 2020

Social